• Naši programátori obhájili víťazstvo

          • Po roku sme sa ako tím Sabik v zložení Matej Čabák, Matej Gargalovič, Peter Kovalik, František Novotný a Filip Štvarták pod vedením trénerov Martina Olejára a  Dominika Tkáčika znovu zapojili do sútaže First Lego League. V tejto súťaži, ako už z názvu vyplýva, je potrebné zostaviť a naprogramovať robota zo známej stavebnice Lego.

            Tento robot v časti súťaže nazvanej ako Robot Game plní na súťažnej mape rôzne misie, za ktoré sa snaží získať čo najviac bodov v časovom limite 150 sekúnd.

            Ďalšou časťou, ktorá tvorí podiel na celkovom hodnotení, je inovačný projekt. Jej cieľom je na vopred zadanú tému vymyslieť a odprezentovať technickú inováciu, ktorá by bola prínosom pre našu spoločnosť. Tohtoročná téma bola zameraná na umenie s oficiálnym názvom Masterpiece. My sme sa zamerali na problematiku osvetlenia divadelných scén. V našom Mestskom kultúrnom stredisku sme urobili výskum, kde sme zisťovali, ako by sme vedeli byť nápomocní pri riešení problémov s osvetlením. Náš projekt dostal názov Automatizácia osvetlenia divadelnej scény. Vymysleli sme model javiska, ktorý sníma polohu pohybujúceho sa herca, a na základe tejto polohy vie automaticky natočiť svetlá, aby osvetľovali jeho aktuálnu pozíciu.

            Začiatkom februára nám úspech v regionálnom kole súťaže FLL v Prešove, kde sme v celkovom hodnotení skončili na 1. mieste,  zabezpečil postup na národné finále súťaže v Bratislave.

            Od tohto momentu sa naše tréningy zintenzívnili, stretávali sme sa čoraz častejšie. Dokonca sme priprávam venovali aj celý týždeň jarných prázdnin. V škole sme pracovali na rôznych konštrukčných a programových vylepšeniach robota, a tiež aj na zdokonalení nášho inovačného projektu a prezentácie.

            Po tejto, celkovo niekoľko mesačnej práci, ktorá bola pre nás okrem učenia sa nových veci aj veľkou zábavou, sme sa v piatok 8.3.2024 vybrali cestou vlakom do nášho hlavného mesta. Po príchode a ubytovaní sme zvyšok dňa strávili aktívnym oddychom. Navštívili sme rôzne zaujímavé miesta, napríklad Bratislavský hrad a urobili sme si prechádzku mostami cez Dunaj.

            Nastal deň súťaže - sobota 9. marca. Celkovo zúčastnených 14 najlepších tímov z celého Slovenska, a my ako reprezentanti našej školy, nášho mesta, ale aj ako jediný tím z Prešovského kraja. Ráno po príchode do centrálnej budovy Slovenskej sporiteľne sme prešli registráciou a následne si zložili veci k svojmu stanovišťu. Pozreli sme si harmonogram súťaže a zistili sme, že ideme medzi prvými tímami prezentovať svoj inovačný projekt pred odbornú porotu.

            Po odprezentovaní sme sa začali už naplno venovať nášmu robotickému hrdinovi, urobili sme si pár testovacích jázd na súťažných ihriskách, aby sme si nakalibrovali senzory a odladili nejaké drobné detaily. Potom sme sa už venovali iba tomu najdôležitejšiemu, a to trom súťažným jazdám. Najviac bodov náš robot získal v druhej jazde. Tá nám zabezpečila postup do semifinále medzi 4 najlepšie tímy. Nervozita stúpala, ale my sme s chladnou hlavou bojovali ďalej. Po semifinálových jazdách sme s napätím očakávali kým príde hlavný rozhodca oznámiť aké tímy postupujú do finále. A naraz to prišlo: „Do finále postupuje tím Kockovňa z Martina a tím Sabik zo Sabinova!“ Po krátkej pauze, kontrole vybavenia a výmene batérií sme pristúpili k súťažným ihriskám. Dali sme do toho všetko, aby sme nespravili žiadnu chybu pri spúšťaní robota a výmene jednotlivých nadstavcov, kde našu rýchlosť výmeny a súhru pohybov rúk moderátori prirovnali k výmene pneumatík vo Formule 1. Po dvoch finálových jazdách sme odchádzali s dobrým pocitom, že sme dali do toho všetko, čo bolo v našich silách.

            Kým sa spracovali všetky výsledky, moderátori využili tento čas na Lego kvíz. Pri otázkach týkajúcich sa Lego stavebníc a rôznych zaujímavosti o Legu sme sa znovu spojili ako jeden tím a bojovali do poslednej otázky. Naša úspešnosť a rýchlosť odpovedí nám v tomto kvíze priniesla prvé miesto.

            Následne prišlo dlho očakávané vyhodnotenie súťaže. So zatajeným dychom sme očakávali ako dopadli finálové jazdy robota. Nakoniec to prišlo a moderátori vyhlásili, že tím Sabik skončil na prvom mieste. Veľmi nás potešilo, že sa nám podaril takýto úspech, a že sme obhájili minuloročný výsledok z tejto súťaže.

            Ďalším nečakaným prekvapením bolo, že náš tréner, Martin Olejár, získal ocenenie za najlepšieho trénera a mentora tímu v tejto sezóne.

            Veľká vďaka patrí našej škole, ktorá nám umožnila sa zúčastniť tejto súťaže, našim trénerom, ktorý sa nám venovali a dávali cenné rady. V neposlednom rade ďakujeme aj našim rodičom, ktorí nás prišli osobne podporiť do Bratislavy. Ďakujeme aj Mestu Sabinov za pomoc pri výrobe tímových tričiek, a tiež aj Mestskému kultúrnemu stredisku v Sabinove za exkurziu v ich priestoroch a prehliadku technológií.

          • Video k projektu "Olejko chráni prírodu" z našej školy v TA3

          • V týchto dňoch sme dostali do školy e-mail od organizátorov projektu Olejko chráni prírodu:

            Dobrý deň,

            dovoľte mi, aby som Vám v mene tímu projektu "Olejko chráni prírodu" vyjadrila našu úprimnú vďaku za Vašu kreativitu a aktívne zapojenie sa. Vaša snaha a odhodlanie prispieť k ochrane našej prírody je obdivuhodná.

            Ako Vám bolo avizované, video z Vašej školy k projektu "Olejko chráni prírodu" boli s Vašim súhlasom zaslané do redakcie TA3. Keďže videí sme zasielali viacero, do dňa reportáže sme nevedeli, ktoré z predmetných videí reálne použijú, ale teší nás, že je tam zostrih aj z Vašej školy :) Archív reportáže zo dňa 1.3.2024 si môžete pozrieť a prezdieľať z nasledujúceho odkazu: https://www.ta3.com/relacia/927447/skoly-zbieraju-olej-akcia-olejko-pomaha-chranit-prirodu?fbclid=IwAR1FSjHNfBikXwgjWnIn9oh4TfbF9I3EGtw2fa3XhWD_vqOpQAVCBoZe1DQ 

            Ešte raz ďakujeme za Vašu iniciatívu a usilovnosť v podpore tejto myšlienky. Prajeme veľa úspechov v práci a deťom mnoho chuti do učenia. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. :)

          • Prinesie Sabik inováciu do nášho MsKS?

          • V rámci súťaže First Lego League sa náš tím Sabik zúčastní národného finále v Bratislave dňa 9.3.2024. Tento ročník súťaže je zameraný na tému Umenie s oficiálnym názvom témy Masterpiece. Súčasťou súťaže je vytvoriť inovačný projekt, ktorý by mal našej spoločnosti zjednodušiť život v oblasti umenia.

            Naši žiaci sa tentokrát zamerali na osvetlenie divadelných scén. Preto sa rozhodli urobiť výskum v našom Mestskom kultúrnom stredisku, kde sa snažili od zamestnancov zistiť, ako by vedeli byť nápomocní pri riešení problémov s osvetľovaním. Žiaci pri návšteve spomenuli: „Na domácej scéne v MsKS v Sabinove sme počas rôznych predstavení spozorovali, že je potrebné nemalé úsilie na vhodné osvetlenie scén.“

            Na to ich zamestnanci previedli priestormi MsKS a ukázali im technické vybavenie scény a nedávno modernizované osvetlenie, kde sa im snažili vysvetliť čo všetko obnáša osvetlenie scén počas divadelných predstavení. Po tejto návšteve a rozhovoroch so zamestnancami MsKS sa žiaci rozhodli, že budú nápomocní  pri automatizácii osvetlenia.

            V rámci inovačného projektu postavili funkčný model divadelného javiska. Prostredníctvom tohto modelu chceli ukázať svoju myšlienku, ako by mohlo fungovať automatizované osvetlenie scény. Ďalej žiaci vysvetľujú funkčnosť: „Pod podlahu javiska sme umiestnili senzory ktoré snímajú polohu herca. Na základe dát zo senzorov riadiaca jednotka vypočíta pozíciu herca. Následne je táto informácia odosielaná do reflektoru umiestneného nad javiskom, ktorý dokáže bodovo osvetliť aktuálnu pozíciu účinkujúceho.“ Táto automatizácia by mala zjednodušiť obsluhu osvetlenia, hlavne pri predstaveniach s viacerými osobami na javisku.

            Po zhotovení modelu žiaci znovu navštívili MsKS, kde odprezentovali zamestnancom svoje riešenie. Chlapci dostali pochvalu za funkčný model a odniesli si cenné rady, ako by sa dal tento model ešte vylepšiť.

            Nášmu tímu držíme palce pri reprezentácii na národnom finále, a do budúcna prajeme veľa dobrých nápadov.

          • Lyžiari o lyžiarskom

          • Lyžiarsky výcvik tried 7.A a 7.B začal ráno 19.2.2024. Po naložení batožiny sme sa autobusom dopravili do lyžiarskeho strediska SKI Čertovica. Rozdelili sme si izby, prichystali lyžiarsky výstroj a išli sme ho vyskúšať. Naši inštruktori nás rozdelili do troch skupín. Prvá skupina najskúsenejších lyžiarov hneď predviedla svoje lyžiarske schopnosti na svahu. Druhú skupinu tvorili tí lyžiari, ktorí sa potrebovali zlepšiť v lyžovaní a v tretej skupine boli nelyžiari. Poobede nasledovalo zaslúžené osobné voľno. Neskôr bol pre nás pripravený program ako vychádzka, krížová cesta či sán(č)kovačka :-) Dozvedeli sme sa, že nám budú bodovať izby, ale aj správanie.

            Ráno sme mali budíček o 7:00. Nasledovali raňajky v podobe švédskych stolov, kde sme si vždy vybrali to, čo nám chutilo. Po raňajkách sme sa obliekli, vzali lyžiarsky výstroj a išli sme lyžovať. Na svahu bolo stále veľa snehu, čo sa nám všetkým veľmi páčilo. Na konci každého lyžovania to už bolo o niečo náročnejšie, pretože kvalita snehu už nebola taká dobrá. Avšak žiaci, ktorí lyžovať nevedeli, sa to rýchlo naučili. Po lyžovaní nasledoval obed a osobné voľno, počas ktorého sme hrali rôzne spoločenské hry, šípky a nami veľmi obľúbený biliard.

            Každý večer sme si pripravili lyžiarske správy o úspechoch a pokrokoch v jednotlivých skupinkách a po nich nasledoval program. V poradí prvý bol kvízový večer, počas ktorého sme sa rozpamätávali aj na to, kde sme čo videli alebo počuli. Ďalší bol tanečný večer, kde sme sa spolu zabávali a vyskúšali rôzne tance ako macarena, la bomba či belgický tanec. Ďalším programom, ktorý nás čakal, bol filmový večer. Film Kokosy na snehu, ktorý sme pozerali, bol veľmi zábavný. Posledný večerný program sme pripravovali my, žiaci. Začali sme lyžiarskymi správami a po nich nasledovala prvá scénka s názvom Učiteľská porada. Každý z nás predstavoval jedného učiteľa a to, ako to vyzerá na jeho hodinách a ako môže prebiehať porada učiteľov. Druhou scénkou bol úryvok z rozprávky Tri zlaté vlasy deda Vševeda. Každý večer sme ukončili krátkym zamyslením a spoločnou modlitbou.

            Piaty a zároveň posledný deň sme boli odmenení čerstvo napadaným snehom. Poslednýkrát sme sa rozlúčili so svahom a po obede sme naskočili do autobusu. Ďakujeme všetkým učiteľom, že to s nami vydržali do konca, ďakujeme i za modlitby žiakov v škole a ďakujeme aj nášmu nebeskému Otcovi, že nás sprevádzal celým lyžiarskym výcvikom a že sme sa zdraví vrátili domov.

            Miška Koscelníková (7.B)

          • Testovanie 9 2024

          • V stredu 20. marca 2024 sa uskutoční riadny termín celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov. Testovanými predmetmi našich žiakov sú matematika (90 min.) a slovenský jazyk a literatúra (70 min.).

            Ciele testovania

            • poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o úrovni vedomostí a zručností žiakov v testovaných predmetoch na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania, ktorý napomôže pri skvalitňovaní vzdelávania,
            • objektívne porovnať výkony jednotlivých žiakov a poskytnúť im tak informáciu o ich výkone v testoch z jednotlivých predmetov,
            • na základe výsledku v testovaní môže byť žiak prijatý na strednú školu bez prijímacej skúšky, ak túto možnosť zaradí riaditeľ strednej školy do podmienok prijímacieho konania v súlade s § 65 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
          • ZBIERAME ZUBNÉ KEFKY

          • Naša škola sa zapojila do zberu a recyklácie zubných kefiek. Zbierame použité, nepotrebné zubné kefky rôznych značiek. Vo vestibule školy sú umiestnené 2 zberné koše - jeden na zubné kefky zn. curaprox a druhý na zubné kefky iných značiek. Postupne sa budú v triedach objavovať odmeny v podobe žltých a modrých košov na triedený odpad, a to za každých 200ks vyzbieraných zubných kefiek. Najbližšie už zubnú kefku nevyhadzujte,doneste ju do školy, pomôže to nášmu kroku ♻️ vpred 👍 

            👀 ♻️ Pozrite si Ako sa recyklujú zubné kefky  👍

          • Tehlička 2024

          • Aj počas tohto pôstu sa naša škola zapája do zbierky TEHLIČKA. V tomto roku budeme pomáhať sestrám saleziánkam (FMA), ktoré spravujú školu Edukačné centrum sv. Bakhity v Južnom Sudáne. Poskytujú tam  vzdelávanie pre viac ako 1100 žiakov. Cieľom zbierky je zlepšiť podmienky na vzdelávanie vybudovaním multifunkčnej haly, ktorá by poskytla žiakom útočisko pred spaľujúcim africkým slnkom a v období dažďov pred silnými tropickými lejakmi. Svoj príspevok môžete vložiť do pokladničky (černoška), korá sa nachádza v našej školskej kaplnke. Ďakujeme za pomoc. Tu si môžete pozrieť krátke video z danej školy: Edukačné centrum sv. Bakhity

          • Beseda s policajtkou

          • Dňa 12.1.2024 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili prednášky s príslušníčkou Policajného zboru SR kpt. L. Baňasovou na tému: Trestná činnosť a trestnoprávna zodpovednosť mládeže. Žiaci si vypočuli informácie o tom, ktoré trestné činy najčastejšie páchajú mladí ľudia a aké to môže mať pre nich následky. Dozvedeli sa aj o rizikách  v online priestore a o kyberšikane. Keďže väčšina prítomných žiakov je už  vo veku, v ktorom majú trestnú zodpovednosť, boli upozornení na to, aby sa správali zodpovedne. 

             Vyjadrenia žiakov:  

            Bolo to veľmi poučné a zaujímavé. Zoznámili sme sa s možnými rizikami našich činov. Pani policajtka bola milá.  (Gréta 9.A) 

            Pani policajtka nám pustila video o kyberšikane. Veľa z toho, čo som počul, som si zobral do života. (Tobiáš 8.B) 

            Prednáška s pani policajtkou bola veľmi poučná. Dozvedeli sme sa, že si nemáme písať na sociálnych sieťach s cudzími ľuďmi a máme si chrániť osobné údaje. Ak sa nám náhodou stane, že od nás budú pýtať naše fotky, máme o tom povedať niekomu dospelému. (Soňa a Júlia 8.B)

             Prednáška sa nám páčila. Myslíme si, že práca policajtov je náročná. Ďakujeme im za ich prácu. (Sára Š. a Andrea 8.B) 

          • Veľký úspech našich programátorov

          • Náš tím Sabik postúpil do národného finále v kategórii Challenge v súťaži First Lego League. Regionálny turnaj tejto súťaže sa uskutočnil dňa 8.2.2024 v Prešove na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej. Náš tím tvorili žiaci Matej Čabák, Matej Gargalovič, František Novotný a Filip Štvarták pod vedením trénerov Martina Olejára a Dominika Tkáčika. V konkurencii ostatných tímov sa nášmu tímu podarilo vybojovať 1. miesto v kategórii Robot Game a 1. miesto v celkovom hodnotení. Odbornú porotu zaujal tiež ich inovačný projekt natoľko, že náš tím získal možnosť odprezentovať túto inováciu aj pred všetkými účastníkmi turnaja. Chlapci svojim víťazstvom získali vstupenku na národné finále súťaže, ktoré sa uskutoční v Bratislave. Držme im preto palce, aby sa im aj tam darilo a úspešne reprezentovali našu školu i mesto. 

          • Aj v Biblii sa súťaží

          • Tohtoročnú nedeľu Božieho slova sme v pondelok, 22. januára 2024, zavŕšili tematickou olympiádou zameranou na Sväté písmo. V školskom kole sa stretli zástupcovia tried 2. stupňa, ktorí zvládli lektúru vybraných biblických textov najlepšie. Spomedzi tridsiatky zúčastnených vzišla trojica žiačok - K. Mušinská (6.B), S. Štofaníková (9.A) a S. Uličná (9.A), ktoré budú našu školu reprezentovať v okresom (dekanátnom) kole. Postupujúcim blahoželáme a heslom tohtoročnej biblickej olympiády „Vytrvať vo viere“ ich povzbudzujeme k vytrvalosti v príprave a v upevňovaní viery aj cez čítanie Svätého písma.

          • ZAPOJILI SME SA DO PROJEKTU OLEJKO 

          • Olejko chráni prírodu je výnimočný projekt, ktorý je určený pre materské, základné, špeciálne a stredné školy v rámci celého Slovenska. Tento projekt sa zameriava na správne nakladanie s použitým kuchynským olejom, ktorý produkuje väčšina z nás pri príprave rôznych vyprážaných jedál.

            Ako olej odovzdať?

            ♻️ Olej po vyprážaní alebo inom použití nechajte vychladnúť, zbavte ho hrubých usadenín a zvyškov z jedál.

            ♻️Za pomoci lievika prelejte prečistený olej do čistej, suchej plastovej fľaše a dobre uzavrite.

            ♻️Vytriedený olej odovzdajte v plastovej fľaši do označenej nádoby, ktorá sa nachádza pri ostatných zberných nádobách v škole.

          • Vianočné koledovanie

          • Aj tento rok sa náš spevácky zbor Cantabile dňa 18.12.2023 pripojil k tradícii Vianočného koledovania v Sabinove. Melódiami cudzokrajných piesní a slovenskými koledami naladil prítomných na blížiace sa sviatky narodenia Pána. Členovia zboru predstavili krátkou scénkou s názvom Medzinárodné Vianoce, ako sa na najkrajšie sviatky roka tešia deti v rôznych kútoch sveta. Nezabudli však pripomenúť naše starodávne zvyky počas štedrej večere, ktoré mnohí ľudia praktizujú dodnes.

          • Vianočné minitrhy v ŠKD

          • Už tradične k Vianociam patria aj vianočné trhy. Naše deti usilovne pracovali, vyrábali výrobky, ktoré budeme predávať dňa 12.12.2023 v čase od 13.30 do 15.30 hod. pri kaplnke v našej škole. Okrem toho, že deti do svojich výrobkov dali kus seba, naučili sa, ako dlho trvá kým za svoju prácu získajú odmenu. Srdečne Vás pozývame a ďakujeme za podporu. 

            p. vychovávateľky

          • Ďakujeme

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým rodičom, deťom a priateľom, ktorí sa zapojili do krásnej vianočnej zbierky ❤️ Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ❤️

          • Adventný kalendár dobrých skutkov

          • Keďže sa nám v nedeľu 3. decembra začína adventný čas, náš školský podporný tím si pre nás pripravil úlohy spojené s konaním dobrých skutkov (v škole aj doma). Tento adventný kalendár sa nachádza na nástenke pred vstupom do školskej jedálne. Preto buďme veľmi pozorní a každý deň sledujme novú adventnú úlohu. Prajeme všetkým požehnaný adventný čas :-) 

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 11. 10. 2023 sa v našej škole uskutočnil Európsky deň jazykov. Prvý stupeň sa na druhej a tretej hodine presunul do telocvične, kde ich čakali súťaže. Druhý stupeň sa presunul do telocvične na štvrtej a piatej hodine. Rozdelili nás do šestnástich skupín po siedmich žiakov z iných tried. Bolo šestnásť stanovíšť, ktoré sme mali splniť. Stanovištia boli rôzne, napríklad: stanovište s ruským jazykom, stanovište s nemeckým jazyk, stanovište s témou futbalových klubov, tradičných oblečení, slepou mapou, s hlavnými mestami a podobne. Niektoré stanovištia boli ťažšie a niektoré zas ľahšie. Kto skončil na prvých troch miestach, dostal sladkú odmenu a pero na písanie. Nakoniec pani učiteľka Jusková oznámila výsledky. Výhercom gratulujeme a tešíme sa s nimi. Tento deň sme si naozaj všetci užili!

            Redaktorka školského časopisu Duša: Miška, 7.B

          • Deň elegancie

          • V stredu 15. novembra 2023n sme vstúpili do našej školy ako do budovy plnej elegantného oblečenia a galantného správania. Prečo? Práve v tento deň sme si pripomenuli dôležitosť elegancie aj v súčasnosti. Ôsmaci pozvali svojich spolužiakov a učiteľov stráviť tento deň spolu s nimi. Vyučovanie im spestrili rôznymi aktivitami, za ktoré triedy získaly body. Nielen vynaložené úsilie a snaha pri plnení úloh, ale aj krásne elegantné outfity sa započítavali. Do aktivít sa zapojili všetci žiaci a tým každý prispel svojou kvapkou k výslednému hodnoteniu. Na záver sme si spoločne zatancovali a vyhodnotili celý deň. To všetko bolo súčasťou tohto príjemného, nami obľúbeného dňa.

          • Európska noc výskumníkov

          • Európska noc výskumníkov je jedinečným festivalom vedy, ktorý má za cieľ interaktívnym spôsobom šíriť vedecké poznatky a objavy. Ide o festival, ktorý sa  tradične koná v jeden deň v rámci viacerých krajín Európy (viac ako 25 zapojených krajín a 300 miest), a to v posledný septembrový piatok. Európska noc výskumníkov každoročne ponúka celodenný program plný vedeckých prezentácií, diskusií, interakcií s vedcami a inovátormi v stánkoch, ako aj atraktívny program na pódiu. Na Slovensku sa toto podujatie konalo v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Poprade a ďalších sprievodných lokalitách. Zúčastnili sme sa ho aj my, spolu s našimi ôsmakmi. Naše kroky viedli do Košíc, kde nás čakalo 63 vedeckých stánkov. Žiaci navštívili stánky podľa vlastného výberu, kde získali mnoho zaujímavých informácií a zapojili sa do pripravených aktivít. Andrea K. nám priebeh tohto dňa zachytila a spracovala do videa, ktoré si máte možnosť otvoriť cez priložený Sway:

            https://sway.office.com/5dkHobGV0DaKiSO9?ref=Link

    • Kontakty

      • CZŠ sv. Jána Krstiteľa
      • 051/4521 639
      • 9.mája 740/7 083 01 Sabinov 08301 Sabinov Slovakia
      • 31942202
      • 2020722627
      • Ing.Katarína Hviščová 0908/975 659 hviscova.k(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Ing.Mgr.Jozef Kovalík 0907/183 303 kovalik.j(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr.Terézia Škovierová 051/4521 639 skovierova.t(zavinac)czssabinov(bodka)sk
      • Mgr. Martina Semanová 051/4521 639 semanova.m(zavinac)czssabinov(bodka)sk Konzultačné hodiny: Utorok: 14.00 – 16.00 Po vzájomnej dohode je možný aj iný termín.
      • Martina Halčišáková 051/4525 103 0950 381 714 jedalen(zavinac)czssabinov(bodka)sk
    • Prihlásenie